Soccerships is een bedrijf die spelers uit heel Europa aan voetbalbeurzen helpt bij Amerikaanse universiteiten. De combinatie van studeren en voetballen in Amerika wordt steeds meer interessant voor veel spelers uit Nederland en Soccerships heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van spelers op weg naar hun droom school.

Ten aanzien van andere bedrijven is Soccerships heel anders. Wij zijn een voetbal specifiek bedrijf en daar zijn wij trots op. Iedereen bij Soccerships heeft een achtergrond in het voetbal en daar hebben wij ook verstand van. Verder staat Soccerships.nl onder leiding van voormalig college voetballers die beide met een beurs in Amerika hebben gevoetbald. Jan Driessen is de eigenaar van het bedrijf en heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van spelers naar Amerika. Nadat hij klaar was in de jeugdopleiding van Schalke 04 ging hij voetballen in Buffalo, New York, bij Canisius College. Maik Schoonderwoerd is verantwoordelijk voor de Nederlandse markt en studeerde en voetbalde bij de University of Dayton in Dayton, Ohio. Maik is een van de succesvolste Nederlander in het Amerikaanse college systeem en stond op de MLS shortlist. Daarnaast had hij verschillende stages bij prof teams in Amerika nadat zijn carrière bij de University of Dayton erop zat. Beide speelde in de hoogste divisie: de NCAA Division 1.

Ook heeft Soccerships haar eigen assessment en showcase. Bij de assessment evalueren wij spelers of zij het niveau in Amerika aankunnen en informeren wij geïnteresseerde spelers over het gehele bemiddelingsproces. Bij de showcase spelen onze spelers direct voor de ogen van vele Amerikaanse college coaches die daarvoor speciaal komen overvliegen! Daarnaast testen wij onze spelers in performance diagnostics tijdens deze dagen. Hieruit kunnen wij en coaches zien hoe snel je daadwerkelijk bent, hoe hoog je kunt springen en nog veel meer!

Soccerships.nl heeft ook vele connecties met gerenommeerde bedrijven en mensen in en buiten Nederland. Soccerships werkt o.a. direct samen met Voetbalscholing.nl. Voetbalscholing.nl is een 25 jaar bestaande voetbalorganisatie die zich heeft gespecialiseerd in het opleiden van voetbaltrainers voor elk niveau en voetbalspecialisme. Zo bieden zij opleidingen aan in voetbaltechniek, fysieke opleidingen, mentale skills maar ook internationale opleidingen van en door toptrainers uit het buitenland. Daarnaast werkt Soccerships ook direct samen met ex-N.E.C. hoofdcoach Peter Hyballa.

Het allerbelangrijkste echter is onze reputatie in Amerika. Wij leveren al meer dan 10 jaar kwaliteit spelers aan bij Amerikaanse scholen en hierdoor willen deze scholen, vooral in de hoogste divisie, graag met ons samen werken. Coaches staan in direct contact met ons en bellen ons direct op om meer informatie in te winnen over een specifieke speler. Wij staan dag en nacht klaar voor onze spelers en daarom is Soccerships de beste college soccer recruiting service.