Voetballen en studeren in de USA.      

Heb je interesse in de combinatie voetballen en studeren in de USA, is het verstandig te weten wat je te wachten staat.

In Nederland strijd je met je club om het kampioenschap. In de USA doe je dit met je College. In Nederland noemen wij College “de Hogeschool”.

In de USA is de Hogeschool dus gebaat bij een sterk team die hen vertegenwoordigd in meerdere competities. Bij het goed presteren in deze competities (en later wellicht in nationale toernooien) word het aanzien van een Hogeschool verhoogd (prestige).

Om de beste spelers aan te trekken voor hun teams, bieden de Hogescholen goede voetballers een beurs aan. De beurs dekt collegegeld, boeken, kost en inwoning. De waarde van een beurs kan oplopen tot wel $60.000 per jaar (dit varieert per Hogeschool). Op deze wijze combineer je studeren en voetballen waarbij de kosten gedeeltelijk of volledig gedekt worden (dit is afhankelijk van je voetbalkwaliteiten).

Een voetbalbeurs betekent geen stap terug in je voetbalcarrière. De meeste Hogescholen zijn zeer goed georganiseerd en bieden dagelijkse trainingen, buitengewone infrastructuur, excellente trainers met ieder hun eigen specialisme die men zelfs in Nederland niet heeft. Een voetbalbeurs bied je dus de perfecte mogelijkheid om topvoetbal te spelen onder professionele omstandigheden en tegelijkertijd te studeren aan een Hogeschool.

Hieronder een sfeerimpressie.